De oorlogsjaren

Door de Duitse bezetter worden alle bestaande voetbalbonden in 1941 samengevoegd tot 1 grote voetbalbond: de Nederlandse Voetbal Bond (NVB).

Op grond van de resultaten in de afgelopen jaren wordt men ingedeeld in de 3e klasse. Dit betekent concreet, dat men in de op twee na hoogste klasse van Nederland speelt. In de 1e klasse spelen o.a. PSV, MVV en NAC. In de 2e klasse treft men de verenigingen Bleyerheide, VVV en Sittardse Boys aan. Op 28 oktober 1941 krijgt onze club ook haar definitieve naam: Sportclub ’25. De toevoeging ‘25 is noodzakelijk geworden, omdat in het noorden van het land ook een club speelde onder de naam Sportclub.
 
Hoewel er sportief zeer behoorlijk wordt gepresteerd ontstaan er in deze jaren toch enkele strubbelingen binnen de club, die uiteindelijk leiden tot een drietal voetbalclubs in Bocholtz. Naast de verenigingen Sportclub ’25 en B.V.S. (Bocholtzerheide) werd de vereniging Zandberg/Prickart Combinatie opgericht. Deze vereniging is echter slechts een kort leven beschoren: twee jaren!
 
Ook wordt in deze periode veel vergaderd om een jeugdcompetitie in de kring Gulpen in het leven te roepen. In de overige kringen is zulks al lang het geval. Het blijft echter bij vergaderen..... en: vooralsnog geen jeugdelftallen.
 
Ondanks de bezetting en het bestaan van drie voetbalclubs in onze gemeenschap blijft Sportclub’25 groeien. Tijdens de competitie 1941/1942 neemt men met 4 elftallen aan de competitie deel: een nieuw record.