Laatste 2 decenia 20e eeuw

 

Gedurende de jaren 80 is men een stabiele 4e klasser met redelijke tot goede resultaten in de competitie. 

Het ledenaantal blijft groeien met een meer dan uitstekend presterende jeugdafdeling. Helaas leidt dit niet tot promotie van het 1e elftal. Hoogtepunt in deze periode is het 60-jarig jubileum, dat op grootse wijze gevierd wordt. Sportclub'25 ontpopt zich als trendsetter in de Bocholtzer jubileumfeesten door als eersten gebruik te maken van grote biertanks en het introduceren van de inmiddels beruchte Bocheser maandagavond.

In het seizoen 1991-1992 degradeert men weer naar de 1e klasse afdeling Limburg om het volgend seizoen in een zinderend promotieduel tegen Struchter Boys weer te promoveren naar de 4e klasse K.N.V.B. In het seizoen 1996-1997 volgt wederom een degradatie naar de inmiddels gevormde 5e klasse K.N.V.B. 

Het seizoen 1998-1999 kan men afsluiten met promotie naar de 4e klasse K.N.V.B., maar dit seizoen mag tevens als één der dieptepunten uit de clubhistorie gezien worden door de vele ongeregeldheden bij wedstrijden tegen Maastrichtse volksclubs als Sp.Biesland, Amelie en als absoluut dieptepunt R.H.C. De tuchtcommissie van de K.N.V.B. stelt, overigens geheel ten onrechte, dat Sportclub'25 mede schuldig is aan deze ongeregeldheden ondanks een dertigtal ooggetuigen, die in het geheel niet gehoord worden. Kaderleden, die dit dieptepunt aan den lijve ondervonden hebben, zijn nu nog steeds overtuigd van het feit, dat de leden van de tuchtcommissie zelf angst hadden voor represaillemaatregelen van enkele hoofddaders. Typerend is dat bovengenoemde verenigingen vervolgens een zachte dood stierven. Toch bereikt men de nacompetitie en spits Frank Strolenberg maakt zich onsterfelijk door in de finale tegen I.A.S.O.N. in de allerlaatste minuut met een lob over meer dan 40 meter de beslissende treffer te scoren. De emotionele ontlading na alle gebeurtenissen is gigantisch.