Speelvelden problematiek – Verkiezingskwestie?

Nadat ook het najaar 2021 overvloedig veel regen in petto had en dit de eerste 2 maanden van 2022 niet veranderde, gebeurde het onvermijdelijke: ondanks een lichtere belasting door de maatregelen i.v.m. Corona, veranderden de Speel- en trainingsvelden van Sportclub’25 ondanks de vele bemoeiingen van de Gemeente uiteindelijk in een drassig geheel.

Helaas moeten we constateren dat dit de laatste jaren eerder regel dan uitzondering is. Ten gevolge van hevige neerslag in de najaar- en winterperiode is het de laatste jaren uitermate moeilijk gebleken de velden bespeelbaar te houden. Al een aantal jaren wordt dit door vereniging en Gemeente gemonitord. Uit de uitgevoerde onderzoeken blijkt steeds weer dat op basis van de gestelde normen er bij geen van de Simpelveldse verenigingen direct noodzaak is om hierop in te grijpen. Wellicht een misverstand dat ontstaat door gebruikmaking van normen die niet zijn toegespitst op de huidige, extremere omstandigheden.

Ondanks de aanwezigheid van maar liefst 9 speel- en trainingsvelden in de Gemeente Simpelveld blijkt de laatste jaren dat deze in de herfst- en winterperiode niet bespeelbaar zijn en de verenigingen aldus uit moeten wijken naar andere , soms commerciële aanbieders met alle kosten en moeite van dien.

In het kader van ‘Samen Sterk’ is de vereniging Sportclub’25 altijd bereid om waar nodig, de helpende hand te bieden. Echter, gezien toestand van de velden, die bij alle vereniging dus vrijwel gelijk is, kan dit niet als oplossing gezien worden. Daarom appelleert ook Sportclub’25 aan de huidige en vooral aan de toekomstige politici te investeren in de trainings- en speel accommodaties van de Simpelveldse verenigingen. Sporten is immers van levensbelang voor alle leeftijdscategorieën. We zijn benieuwd wie het verschil durft te maken en de verenigingen de helpende hand durft te bieden.


Geplaatst op: 04-03-2022