Veteranen dag Sportclub‘25.

Traditioneel wordt op de zaterdag, na de laatste wedstrijd van het jaar, de “veteranen dag” gehouden. Zo ook weer dit jaar, en wel op 2 december. De organisatie had alles, duidelijk gemaakt, via een flyer, waarna men zich kon opgeven voor deelname. Liefs 42 personen wilden “akte de préséance” geven. Verzamelen was om 3 uur, op de parkeerplaats voor de kantine “de Sjans”. De bus van de firma van Meurs stond gereed, en na enkele minuten wachten, zette de bus zich in beweging. Tot nu toe, wist niemand, wat de dag zou gaan brengen. Na een stukje rijden, nam Roger Kohl, als een van de organisators, het woord, en legde hij in het kort uit, wat de bedoeling zou zijn.


We brengen eerst een bezoek aal de Alfa brouwerij in Thull/Schinnen, waar we een rondleiding krijgen, en waar we verder van een natje en droogje worden voorzien. Na een kleine “omzwerving", kwamen we aan bij de brouwerij, waar we werden opgevangen, door het personeel, die ons zouden gaan begeleiden.

Na koffie/thee met een stuk vla, werd de groep opgedeeld in tweeën, en begon een groep met een film over het ontstaan van de brouwerij en het maken van de bieren. De andere groep begon aan de rondleiding door de hallen. Nadat beide groepen waren rondgeleid, en weer samen waren in de grote gelagkamer, begonnen de tappen van de verschillende soorten gerstenat te lopen. Hierna vertrokken we weer richting Bocholtz, waar we in de kantine getrakteerd werden op een heerlijk en groots koud en warm buffet. Inmiddels zorgde Roger Koll voor de muzikale ondersteuning, en praatte Remond Schmitz het programma aan elkaar. Ook hier ging uiteraard de tapkraan los, en waren John Derwall en zijn vrouw Marian, de beste gastheer en gastvrouw.

Na het geweldige buffet, kwamen we, zoals gebruikelijk, op het punt van de uitreiking van de verschillende onderscheidingen. Leo Deswijzen en Jean Prickarts, namen dit, op hun specifieke manier, voor rekening. Als eerste werd het “stuggeliezer" uitgereikt, aan Math Quodbach, voor de manier waarop hij altijd betrokken is met het team in de dug-out. Hij bedankte iedereen, en vond het een grote eer, dat de onderscheiding hem toekwam. De gouden schoen, voor de “betrokken veteraan"ging naar Ron Coerver, die jammer genoeg de voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Ron bedankte iedereen, op de zijn bekende manier, en gaf aan, de wedstrijden te blijven volgen. Hierna trad Thijs Hodiamont af, als veteranenprins, en was het moment gekomen, om de nieuwe prins uit te roepen. Dit werd niemand minder dan Jürgen Steinhauer, die vol trots, de scepter zal gaan zwaaien. Daarna ging het feest nog tot in de kleine uurtjes door, en gaan we ons nu al stil verheugen op de volgende activiteit, n.l. het weekend Dublin in september 2018.

Nadat de organisatoren, Christian Kuhnke en Roger Kohl bedankt werden, voor het in elkaar zetten van deze geslaagde avond, rest ons natuurlijk de taak, de sponsoren te bedanken, die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt.
Bedankt:
Plus Tossings Bocholtz
Griekse Taverne Kreta, Katerina Margaritis
Maqu Schilderwerken, Math Quodbach
Supportersvereniging, bijdrage oud ijzer, o.l.v. Serv Pelzer
Honings Vastgoed, Robert Honings
Yourent Bocholtz. Fam. Schlechtriem
Dubro, Peter Dumont.Geplaatst op: 04-12-2017