Jan van Tilburg Toernooi

Op 5 september 2020 organiseert RKVV Sportclub’25 uit Bocholtz op Sportcomplex Bocholtzerheide de tweede editie van het Jan van Tilburg Toernooi. Dit toernooi is specifiek bedoeld voor mensen met een beperking van uw vereniging, de G- teams. Het zal een ééndaags toernooi worden om het plezier van onze G-voetballers extra te ondersteunen. Het toernooi voor mindervalide sporters is ter nagedachtenis aan Jan van Tilburg, een dragende kracht binnen onze vereniging en oprichter van het G- team. Het Jan van Tilburg Toernooi zal dan ook de insteek hebben dat meedoen belangrijker is dan winnen, het plezier staat voorop.

Sportclub ’25 hoopt op deze dag heel wat teams te mogen begroeten. Het voetbal voor mensen met een beperking is bij Sportclub ’25 de laatste jaren erg gegroeid. In het voorjaar van 2011 werd er bij Sportclub’25 gestart met G-voetbal. Onder leiding van Jan van Tilburg en Nico Brouwers werd de eerste wedstrijd onder naam Sportclub’25 G1 gespeeld. Het werd meteen een succes waarin vooral vriendschap, kameraadschap en sportiviteit als belangrijkste werd bevonden. Een gezellige, sportieve en respectvolle sfeer, waarbij iedereen met een beperking of gedragsproblematiek mee mag doen. Dit om de door ons geliefde voetbalsport uit te kunnen oefenen.

Samen met de G-sporters kijken wij als vereniging nu al uit naar de tweede editie van dit toernooi. De beleving van dit team is echt anders dan iemand zonder beperking. En dat is mooi om te zien. Wij verheugen ons er nu al om in 2020 heel veel mensen, zowel deelnemers als toeschouwers, te mogen begroeten. We streven erna om de G-teams uit de regio te mogen verwelkomen op ons toernooien. Het inschrijfformulier is terug te vinden op onze homepagina. Geplaatst op: 05-03-2020