Veteranenweekend Rkvv Sportclub'25

Nadat door de pandemie, het vorig jaar geplande uitstapje naar Praag niet kon doorgaan, werd er een nieuw vervolg georganiseerd naar Antwerpen. Organisator van de reis, Roger Koll, had alle registers opengetrokken, om er een geweldig en succesvol avontuur van te maken.

In plaats van met het vliegtuig, werd er nu gebruik gemaakt van de trein. Vanuit Heerlen ging de reis verder, via Eindhoven naar Breda en eindbestemming Antwerpen. 11 Veteranen hadden zich aangemeld voor het grote onbekende. Na 3 uur reizen, en reeds enkele biertjes, konden wij ons inchecken in Hotel Ibis tegenover het Nationaal Theater. Daarna gingen we te voet richting centrum, met als doel, de Ierse Pub An Sibhin, alwaar we de lunch nuttigden. Na het eten en enkele versnaperingen ging het verder naar “de Ruien”, we gingen hier Antwerpen Ondergronds bekijken met een gids. Ingepakt in waterafstotende pakken en hoge laarzen, begonnen we aan de tocht, die dwars door de krochten van Antwerpen liep. De stank was navenant en enkele veteranen hadden het liefst rechtsomkeer gemaakt, maar de tocht moest worden volbracht over zo’n 3 tal kilometers. Opgelucht en enkele “weetjes” wijzer, kwamen we aan de andere kant van het centrum weer boven de grond.

Hierna was er tijd voor het avondeten in de “Baret Bar”. Dit was goed verzorgd en lekker. Daarna zou ons nog een semi-sportieve activiteit te wachten staan. Aan de rand van het centrum, kort bij het reuzenrad, wachtte ons een verrassing: “Woodcutter-urban axe throwing”, of in het Nederlands: bijltjes gooien. Een soort darten, maar dan in plaats van pijltjes, vlijmscherpe bijlen. We kregen eerst een gedegen uitleg over het hoe en waarom, en wat wel moest, maar zeker ook wat niet moest, omdat er toch gevaarlijke momenten zouden kunnen ontstaan. Na een ingooi moment , werden er groepjes gemaakt, en konden de wedstrijden beginnen. Het ging er erg fanatiek aan toe, en de tijd vloog, gelukkig zonder noemenswaardige problemen, om.
Hierna was er partytime, die begon in Café Cabron, waarna er later andere locaties werden bezocht. Zo eindigde de eerste kennismaking met Antwerpen, en werden de kamers opgezocht, om ’s morgens, na een uitgebreid ontbijt weer verder te gaan met het programma. Aan sommigen kon men toch al een beetje de sporen van de vorige nacht zien, maar er werd weer nieuwe moed geput.

We zouden een “steptocht met avontuur” door de stad gaan maken, maar dit was, door omstandigheden omgezet in een fietstocht met opdrachten. Vol enthousiast kwamen de “renners” terug, en werden aan de winnaars een heuse medaille uitgereikt, wat later bleek, aan de verkeerde winnaar, omdat er “gesjoemeld” was. Hierna volgde weer een uitstekende lunch in “Brasserie Appelmans”, verscholen in een uniek en gezellig straatje. Nadat er wat vrije tijd was gepland, trokken we langzaam richting Grillrestaurant Bier Central, waar men 1000 soorten Belgisch Bier in de verkoop had. Mooi gecatalogiseerd in een catalogus. Het restaurant was in de buurt van het schitterende Centraal Station.

Als afsluiting, van dag 2, vond er een Kroegentocht plaats door het centrum van Antwerpen onder begeleiding van een leuke gids. De avond werd verder uitgeluid, met nog enkele bezoekjes aan gezellige kroegjes en terrasjes. Bek af, maar met weer een geweldige ervaring rijker, zijn we zondag, nadat we de start van het wereldkampioenschap wielrennen nog meegenomen hadden, weer begonnen aan de treinreis richting Heerlen, waar we in de middag moe en voldaan aankwamen. Uiteraard was iedereen tevreden, en Roger Koll werd dan ook hartelijk bedankt, voor de geweldige organisatie van dit evenement.


Geplaatst op: 05-10-2021