Jubilarissendag Sportclub‘25

Op zaterdag 13 november staat de jubilarissendag bij Sportclub‘25 op het programma. Tijdens deze bijzondere dag zullen we zowel de jubilarissen van het seizoen 2020-2021 als de jubilarissen van het seizoen 2021-2022 huldigen. We kunnen alvast verklappen dat we zeer vele prominente Sportclub‘25 leden tussen de jubilarissen hebben met enkele bijzondere jubilea.

Daar past dan ook een chique thema, de organisatie heeft er voor gekozen om clubhuis de Sjans om te bouwen tot een heus galabal met veel glitter en glamour. De rode loper ligt klaar, de kaarsen branden en de verlichting is sfeervol gedempt in clubhuis de Sjans. Bij binnenkomst worden alle gasten geserveerd met een heerlijk glas champagne en worden ze in hun mooiste outfit op de gevoelige plaat vastgelegd.

De DJ zorgt voor passende dansmuziek. Om bij het chique thema te blijven is er natuurlijk een smoking of galajurk gewenst op het galabal. Uiteraard ben je ook vrij om in de zwart/wit kleuren van Sportclub‘25 te blijven. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom om de jubilarissen te komen feliciteren. Omstreeks 19.00 uur start de feestavond.

Kijk hier beneden voor alle jubilarissen


Jan Maassen 75 jaar
Zelden is een vereniging in de gelegenheid om een lid te huldigen die 75 jaar lid is. Jan Maassen heeft deze bijzondere mijlpaal binnen onze vereniging bereikt. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid en heeft vervolgens alle teams doorlopen. Na zijn actieve loopbaan op het 1e elftal en de veteranen werd hij bestuurslid. Vanuit die jarenlange functie was onder andere betrokken bij het werven van sponsoren. Tegelijkertijd was hij al die jaren ook elftalleider van een groot aantal seniorenteams. Reeds in 1985 werd hij benoemd tot ere-lid van Sportclub‘25. Ook ontving hij diverse onderscheidingen van KNVB en NKS. In 1992 volgde een koninklijke onderscheiding. Hierdoor is hij nog steeds het meest onderscheiden lid van onze vereniging. Inmiddels beginnen de jaren te tellen en is Jan als vrijwilliger in ruste. Dat laat onverlet dat hij nog steeds elke wedstrijd van het eerste team als fanatiek supporter bezoekt

Andre Haagen 70 jaar
35 jaar lang was André als voetballer actief binnen de vereniging. Reeds tijdens deze carrière werd hij jeugdtrainer en heeft hij menig Bocholtzer jongen de fijne kneepjes van het voetbal bijgebracht. Ook is hij een aantal jaren elftalleider van het tweede team geweest. 20 jaar lang is hij bestuurslid geweest en was hij onder ander voorzitter van de Stichting Clubhuis. André heeft ook mede aan de wieg gestaan van het damesvoetbal bij Sportclub‘25. Jarenlang heeft hij dan ook de dames getraind. In 1989 werd André benoemd tot ere-lid. Daarnaast mocht hij ook diverse onderscheidingen van KNVB en NKS ontvangen voor zijn vele verdiensten. Naast het feit dat hij als supporter nog regelmatig op de velden te zien is, kan de vereniging nog steeds een beroep op André en Paula doen. Gezamenlijk kun je ze nog op menig feest tegenkomen achter de bonnenverkoop.

Nic Hagelstein 60 jaar
Op 12-jarige leeftijd werd Nic lid van Sportclub‘25. Vervolgens heeft hij gedurende 38 jaar als actieve voetballer op de jeugd, senioren en veteranen gespeeld. Vanaf 1988 is Nic actief als seniorenleider. Nog steeds is hij nauw betrokken bij het wel en wee van de veteranen van Sportclub‘25. Vanaf 1995 tot heden is hij voorzitter van deze afdeling. Op zaterdag is hij dan ook bij dat team te vinden en is hij nooit te beroerd om hand en span diensten te verrichten. In 2010 werd Nic vanwege zijn vele verdiensten benoemd tot ere-lid van Sportclub‘25 en ontving hij vanuit de NKS de zilveren onderscheiding.

Herman te Kampe 50 jaar
Herman komt uit een echte Sportclub-familie. Zo kan het dan ook niet anders dat hij op 6-jarige lid werd van de vereniging. Vanaf 1970 tot 2006 was hij actief op het veld. Op jonge leeftijd werd hij al jeugdleider, een functie die hij 33 jaar vervulde. Ook was hij 14 jaar lang leider van diverse seniorenteams. Tevens was hij jarenlang assistent scheidsrechter van het eerste team. Daarnaast heeft Herman sinds 1990 diverse bestuursfuncties vervult, onder andere toernooisecretaris, jeugdbestuurslid en wedstrijdsecretaris. In 2010 werd Herman benoemd tot ere-lid en ontving hij de zilveren speld van de NKS. In 2018 is hij toegetreden tot de stuurgroep van de SJO ESB‘19, het samenwerkingsverband van de jeugd van Sportclub‘25, SV Simpelveld en Zwart-Wit Eys. In de functie van wedstrijdsecretaris regelt Herman nog steeds alles omtrent de wedstrijden en trainingen waarmee hij een belangrijke steunpilaar voor Sportclub‘25 is. Ook als er geklust wordt op het complex, kan er steeds een beroep op Herman gedaan worden.

Jos Rhoen 50 jaar
Na alle jeugdteams te hebben doorlopen, ging Jos in 1976 bij de senioren spelen. Maar liefst 1100 wedstrijden op seniorenteams heeft hij achter zijn naam staan. Jos speelde ruim 25 jaar op het eerste team en vervolgens nog eens 16 jaar op lagere teams. Pas in 2017, op 58-jarige leeftijd heeft hij de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Het was echter niet alleen als speler dat hij actief was. Ook als scheidsrechter, jeugdtrainer en assistent- scheidsrechter bij wedstrijden van het eerste team, was Jos actief op de velden van de vereniging. Echter ook zonder voetbalschoenen kan er steeds een beroep gedaan worden op Jos. Hij is als vrijwilliger te vinden voor activiteiten op het complex en in het clubhuis. Jos is lid van verdienste van Sportclub‘25 en kreeg in 2011 de gouden speld van de NKS.

John Derwall 50 jaar
Als 6 jarige trok John de voetbalschoenen aan en begon hij zijn voetballeven bij Sportclub‘25. Na alle jeugdelftallen te hebben doorlopen werd John een vaste waarde op het eerste elftal. In 2010 heeft John de schoenen aan de wilgen gehangen. Dit wil echter niet zeggen dat daarmee een einde kwam aan zijn betrokkenheid bij de vereniging. De lijst van functies en activiteiten die John heeft vervuld in de afgelopen jaren is zonder einde. Op zijn palmares staan onder andere jeugdleider, wedstrijdsecretaris, scheidsrechtercoördinator verenigingsscheidsrechter en coördinator clubhuis. Ook was John lid van het algemeen en dagelijks bestuur van de vereniging. Nog steeds is John betrokken, zij het nu meer op de achtergrond. Zo zorgt hij faciliteiten in de bestuurskamer en maakt hij wekelijks de wedstrijdposters.

Hermann Weck 25 jaar
Hoewel Hermann nooit actief voor Sportclub‘25 heeft gevoetbald, is hij een onmisbaar lid van onze vereniging. Als jeugdleider van bambini‘s, JO07 t/m JO14 was hij bij de jongens actief. Ook als leider van diverse meisjesteams (MO11 t/m MO17) was hij jarenlang langs de lijn te vinden. Voor de senioren was hij actief als leider van het 4e team, als ook de dames. Vanaf 2006 zit Hermann in de toernooicommissie en is hij de drijvende kracht achter het Herman Stauvermann toernooi voor de jeugd en het Grenslandtoernooi voor dames. Met zijn contacten in binnen- en buitenland zijn beide uitgegroeid tot internationaal bekende toernooien. Het gehele jaar door is Hermann in de weer om deelnemers te werven en de organisatie op poten te zetten. Door corona hebben dit jaar helaas de toernooien niet kunnen plaatsvinden. Inmiddels worden wel weer voorbereidingen getroffen voor 2021.
Tenslotte is Hermann ook actief als fotograaf voor Sportclub‘25 en legt hij teams, wedstrijden en activiteiten vast op de gevoelige plaat.
Leon Loozen 25 jaar
Komende vanaf de Huls, besloot Leon 25 jaar geleden om lid te worden van Sportclub‘25. Als voetballer heeft hij door heel zuid Limburg gezworven aangezien hij zowel op het 1e, 2e, 3e en 4e heeft gevoetbald. Reeds gedurende zijn actieve carrière wilde Leon meer betekenen voor de club. Zo is hij lid (geweest) van talrijke commissies en besturen. Nog steeds is hij bijna dagelijks op het complex te vinden. Dat kan zijn als materiaal beheerder, als vrijwilliger voor het onderhoud, als verenigingsscheidsrechter, als bestuurslid van de ESB‘19 en ga zo maar door. De grootste passie van Leon ligt echter bij de jeugd. Van begin af aan is hij jeugdleider geweest en heeft hij menige jonge speler het plezier van voetbal laten zien. Ook het organiseren van activiteiten voor de vereniging ligt hem na aan het hart. Hij was en is nog steeds betrokken bij menig jeugdkamp, jubilarissenavond, horrortocht, pannekoekenwandeling, caranvalsmiddag/avond en kienavond. Ongetwijfeld ontbreken er zaken in deze korte opsomming, immers wie Sportclub‘25 zegt, zegt al heel snel Leon Loozen (en andersom).

Christian Kuhnke 25 jaar
Op 20 jarige leeftijd werd Chris lid van Sportclub‘25. Derhalve heeft hij niet actief gespeeld bij de jeugd, maar is hij meteen begonnen bij de senioren. Gedurende een aantal jaren is hij wel jeugdleider geweest en in die zin betrokken bij de activiteiten van die afdeling. Hij speelde zowel op 2, 3 als 4. Een mooie herinnering houdt hij over aan het kampioenschap van het tweede team in 2008/2009. Nog steeds loopt Chris over de sportvelden. Op zaterdag speelt hij bij de veteranen, waar hij naast actieve speler ook een groot aandeel heeft in de activiteiten van die afdeling. Hij is onder andere betrokken bij feestavonden, wandelingen en andere uitstapjes van het team. Op zondag blaast hij nog regelmatig als scheidsrechter op de fluit. Ook voor bardiensten en activiteiten tijdens de toernooien wordt er nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zijn motto is dan ook “Sportkloeb is mie tsweide heem"
Martijn Franken 25 jaar
Van 1996 tot 2014 was Martijn actief als voetballer bij de jeugd en senioren. Helaas maakte een knieblessure een vroegtijdig einde aan zijn voetbalcarrière. Sporadisch springt hij echter nog bij, bij de veteranen als er daar een tekort aan spelers is. Hoewel hij niet meer actief kon zijn als voetballer, bleef hij de vereniging trouw en maakt hij zich verdienstelijk in allerlei andere functies. Begonnen als jeugdleider, werd hij vervolgens vanaf 2014 leider van het tweede elftal. Een rol die hij nog steeds met verve vervult. Daarnaast is hij ook actief als lid van de toernooicommissie en kunnen we hem regelmatig op vrijdagavond achter de bar vinden.

Jens Timmermans 25 jaar
Op 5 jarige leeftijd werd Jens lid van onze vereniging. Vanaf dat moment heeft hij alle jeugdteams doorlopen. Inmiddels is Jens een vaste waarde in de selectie en speelt hij zijn wedstrijden op zondag op het eerste danwel tweede team. Jens herinnert zich met name de mooie momenten rondom kampioenschappen. Zowel met diverse jeugdteams, als ook met de selectie mocht hij diverse kampioenschappen vieren.

Hub Heuts 25 jaar
Na, al een eerdere periode lid te zijn geweest en ook bij andere clubs actief te zijn geweest, is Hub vanaf 1996 niet meer weg te denken bij Sportclub. Na een actieve carrière op 2,3 en 4 raakt hij in 2004 betrokken bij het damesvoetbal van Sportclub. Gedurende 16 jaar is hij trainer, leider en grensrechter van de menig damesteam van onze verenging. In de tussentijd heeft hij daarnaast ook van 2006 tot 2010 de meisjes van Sportclub begeleidt en zelfs een kampioenschap mogen vieren. De naam van Hub is derhalve onlosmakelijk verbonden aan het damesvoetbal bij Sportclub. Daarnaast heeft Hub vanaf het begin af aan aan de toernooien bijgedragen. Als scheidsrechter zowel op het Grenslandtoernooi (ons damestoernooi, hoe kan het ook anders) als ook op menig Herman Stauverman toernooi voor de (internationale jeugd).

Francis Bertram 25 jaar
Francis heeft actief gevoetbald van 1996 tot 2015. De eerste jaren heeft zij gevoetbald bij de jongens. Rond de leeftijd van 11 jaar is zij bij de meisjes gaan voetballen. Bij zowel de jongens als de meisjes mocht ze diverse kampioenschappen vieren. Daarna volgde de overstap naar de dames. Van 2008 tot 2011 was zij tevens jeugdleider/trainster van diverse teams. In 2015 is zij bij RKMVC gaan voetballen, waar ze momenteel nog een keer per maand met het dames 30+ team op het veld staat. Desalniettemin heeft ze nog steeds een Sportclub-hart en is ze lid gebleven van onze vereniging. Naast het actief op het veld staan, heeft zij ook geholpen bij de toernooien, zowel op het secretariaat als bij het verzorgen van de ontbijten voor de deelnemende teams. Wat haar vooral is bij gebleven gedurende haar 25-jarig lidmaatschap zijn onder andere de vele jeugdkampen en de gezellige feesten in de kantine.


Geplaatst op: 06-10-2021