Jan van Tilburg Toernooi

In het voorjaar van 2011 werd er bij Sportclub’25 gestart met G-voetbal. Onder leiding van Jan van Tilburg en Nico Brouwers werd de eerste wedstrijd onder naam Sportclub’25 G1 gespeeld. Het werd meteen een succes waarin vooral vriendschap, kameraadschap en sportiviteit als belangrijkste werd bevonden. Een gezellige, sportieve en respectvolle sfeer, waarbij iedereen met een beperking of gedragsproblematiek mee mag doen. Dit om de door ons geliefde voetbalsport uit te kunnen oefenen. De trainers en begeleiders zijn dan ook zeer trots op het team. Ze spelen goed samen, sturen elkaar aan, zien wanneer een eigen speler het moeilijk heeft en helpen elkaar én hebben vooral veel lol en zijn sportief. Precies waar Jan van Tilburg en Nico naar streefden bij het oprichten van dit G-team.

Om het plezier van onze G-voetballers extra te ondersteunen zal Sportclub’25 op zaterdag 31 augustus 2019 voor de eerste keer een G-toernooi op sportcomplex Bocholtzerheide organiseren: het Jan van Tilburg Toernooi. Het toernooi voor mindervalide sporters is ter nagedachtenis aan Jan van Tilburg, een dragende kracht binnen onze vereniging en oprichter van het G-team. Het Jan van Tilburg Toernooi zal dan ook de insteek hebben dat meedoen belangrijker is dan winnen, het plezier staat voorop. Desondanks nemen de spelers hun sport serieus.

Het Jan van Tilburg toernooi zal in samenwerking met de gemeente Simpelveld en BAS, samen actief de komende weken verder uitgewerkt worden tijdens de Innovatieprikkel. Een extra steuntje in de rug om nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten van sportverenigingen te kunnen realiseren. De eerste bijeenkomst ‘Dromen en ambities’ was al een succes. Vol enthousiasme zijn we gestart met de organisatie van het eerste Jan van Tilburg toernooi.


Geplaatst op: 07-03-2019