Jubilarissendag Sportclub‘25

Op zaterdag 26 november staat de jubilarissendag bij Sportclub‘25 op het programma. Tijdens deze bijzondere dag zullen we de jubilarissen van het seizoen 2022-2023 huldigen. We kunnen alvast verklappen dat we zeer vele prominente Sportclub‘25 leden tussen de jubilarissen hebben met enkele bijzondere jubilea.

Daar past dan ook een chique thema, de organisatie heeft er voor gekozen om clubhuis de Sjans om te bouwen tot een heus galabal met veel glitter en glamour. De rode loper ligt klaar, de kaarsen branden en de verlichting is sfeervol gedempt in clubhuis de Sjans. Bij binnenkomst worden alle gasten geserveerd met een heerlijk glas champagne en worden ze in hun mooiste outfit op de gevoelige plaat vastgelegd.

DJ Koll zorgt voor passende dansmuziek. Om bij het chique thema te blijven is er natuurlijk een smoking of galajurk gewenst op het galabal. Uiteraard ben je ook vrij om in de zwart/wit kleuren van Sportclub‘25 te blijven. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom om de jubilarissen te komen feliciteren. Omstreeks 20.00 uur start de feestavond. Eerder op de dag zullen de jubilarissen intern in ons clubhuis gehuldigd worden en zal er ook een gedenkmis plaatsvinden in clubhuis de Sjans. De aanvang van de gedenksmis is om 16.00 uur.

Klik op lees meer voor meer informatie over de jubilarissen van 2022


Rene Grooten 60 jaar
René werd op 8-jarige leeftijd lid van de vereniging Sportclub´25. Inmiddels is hij dan ook al weer 60 jaar lid van onze vereniging, een prachtige prestatie. Van deze 60 jaar was hij maar liefst 35 jaar actief als teamspeler op diverse elftallen van Sportclub´25. Vanaf zijn 19e werd René ook jeugdleider, waardoor hij uiteindelijk ook actief lid werd van het bestuur van de jeugdafdeling. In zijn eerste jaar vervulde hij de functie van penningsmeester. Maar zijn hart lag toch meer bij het invullen van de secretariaatsfunctie. Deze functie vervulde hij tot en met 2011 binnen de jeugdafdeling. Tevens nam René in 1976 een rol binnen het algemeen bestuur op zich. In 1982 werd hij secretaris van de vereniging Sportclub´25. Hij voerde deze functie uit tot 2009, een zeer lange en succesvolle periode. Naast de bestuurlijk functies was hij actief als verenigingsscheidsrechter, initiatiefnemer van de bouw van ons clubhuis de Sjans en medeoprichter van de zaal voetbalvereniging SC Mergelland´03.

In 2009 laste René een korte pauze in zijn actieve bezigheden binnen Sportclub´25 in om zo zijn volledige aandacht te kunnen geven aan zijn functie als leerkracht op de basisschool in Bocholtz. Na zijn pensionering is hij weer actief lid geworden van de onderhoudsgroep die het terrein optimaal laat uitzien. Voor alle inspanning in onze vereniging, die natuurlijk veel groter zijn dan dit stukje, heeft René al de hoogste onderscheidingen van zowel Sportclub´25, de NKS, en de KNVB ontvangen. Daarnaast heeft hij voor al zijn dienstbaar vrijwilligerswerk in 2008 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Als vereniging Sportclub´25 zijn we natuurlijk ongekend trots op dit soort vrijwilligers.

Harry van der Meulen 50 jaar
Harry van der Meulen begon zijn actieve loopbaan bij Sportclub´25 op zijn 9e. Harry doorliep daarna alle jeugdelftallen en maakte de overstap naar de senioren. Ook op deze afdeling doorliep hij vrijwel alle elftallen, en bleef tot 2015 actief. Hij was een gewaardeerde en geduchte speler voor menig tegenstander. In 1983 werd Harry tevens jeugdleider. Een functie waarbij hij 20 jaar de onder 14 getraind en gecoacht heeft. In 2007 werd Harry tevens actief als leider bij de senioren, waar hij het actief spelen combineerde met het organiseren van het elftal. Na het behalen van zijn scheidsrechterdiploma in 1983 werd Harry verenigingsscheidsrechter. Een functie die Harry tot op heden nog steeds uitvoert. Daarnaast is Harry een gewaardeerd vrijwilliger bij de toernooien die Sportclub´25 organiseert, ook veelal in de rol als scheidsrechter. In 2012 heeft Harry de zilveren speld van de NKS ontvangen. Daarnaast is hij ook al sinds 1997 lid van verdienste bij Sportclub´25.

Henk Coerver 50 jaar
Henk startte zijn actieve loopbaan bij Sportclub´25 als 8 jarig jongetje. Aanvankelijk startte Henk als veldspeler, echter vanaf zijn 12e wisselde hij die plaats voor een plek onder de lat. Als doelverdediger heeft Henk menige tegenstander tot vertwijfeling gebracht. Deze rol is Henk blijven uitoefenen tot 2014 bij alle seniorenteams en op het eind van zijn actieve carrière bij de veteranen. Tevens was Henk een 10-tal jaren actief als keeperstrainer bij onze damesafdeling. Vanaf 2014 is Henk het iets rustiger aan gaan doen. Zijn actieve carrière als zanger bij de Herringbiesere nam veel tijd in beslag. Wel was Henk gedurende 3 zittingsperioden onze vaste en strenge kascontroleur. Tevens zien we Henk nog geregeld terug als vrijwilliger bij het damestoernooi. In 2012 werd Henk lid van verdienste bij Sportclub´25.

Jos Rhoen 50 jaar
Na alle jeugdteams te hebben doorlopen, ging Jos in 1976 bij de senioren spelen. Maar liefst 1100 wedstrijden op seniorenteams heeft hij achter zijn naam staan. Jos speelde ruim 25 jaar op het eerste team en vervolgens nog eens 16 jaar op lagere teams. Pas in 2017, op 58-jarige leeftijd heeft hij de voetbalschoenen definitief aan de wilgen gehangen. Het was echter niet alleen als speler dat hij actief was. Ook als scheidsrechter, jeugdtrainer en assistent-scheidsrechter bij wedstrijden van het eerste team, was Jos actief op de velden van de vereniging. Echter, ook zonder voetbalschoenen kan er steeds een beroep gedaan worden op Jos. Hij is als vrijwilliger te vinden voor activiteiten op het complex en in het clubhuis. Jos is lid van verdienste van Sportclub’25 en kreeg in 2011 de gouden speld van de NKS.

Dennis Derwall 25 jaar
Dennis Derwall ging als 6-jarige van start met zijn actieve voetballoopbaan bij Sportclub´25. Hij doorliep de gehele jeugdafdeling van onze vereniging voordat hij de stap richting senioren maakte. De overstap naar het eerste elftal maakte hij al als A-junior. Hij speelde bij de senioren jarenlang op het 1e elftal voordat hij bewust een stapje terug deed richting het 2e elftal. Op dit moment heeft Dennis een voetbalpauze na de geboorte van zijn eerste zoontje. In de actieve periode maakte hij maar liefst 3 kampioenschappen mee, helaas stonden hiertegenover ook 2 degradaties.

Naast zijn actieve voetbalcarrière heeft Dennis ook een actief verleden binnen de vereniging in andere functies. Dennis werd in 2014 penningsmeester van Sportclub´25. Een drukke en veeleisende functie, die ook direct gecombineerd werd met een rol binnen de financiële commissie van het 90 jarige jubileum van Sportclub´25. De functie van penningmeester heeft Dennis tot 2019 met veel kunde uitgevoerd. Door drukte is hij helaas met deze functie moeten stoppen. Toch kunnen we nog altijd een beroep op hem doen, o.a. als vrijwilliger tijdens de toernooien.

Frank van Meurs 25 jaar


Geplaatst op: 08-11-2022