Jubilarissenavond Sportclub'25

Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert RKVV Sportclub‘25 haar jaarlijkse feest- en jubilarissenavond in clubhuis De Sjans op de Bocholtzerheide. De jubilarissen: Leo Canisius (60 jaar), Henk Maassen (60 jaar), Tom Honings (50 jaar), Robert Coerver (40 jaar), Gideon Kroonen (25 jaar) en Josie Grooten (25 jaar) worden om 17.30 uur door een bestuur delegatie welkom geheten in het clubhuis, waarna om 19.00 uur een H. Mis zal worden opgedragen in de Parochiekerk ter attentie van alle levende en overleden leden van de vereniging. Van 20.00 tot 21.00 zullen de jubilarissen gehuldigd worden en is er tevens de gelegenheid om hen te feliciteren. Na afloop van de huldiging begint een heuse feestavond in ons clubhuis. Het thema van deze avond zal Maffia zijn. Haal dus je beste gangster, maffia, pimp of casino kleding uit de kast. Samen met de jubilarissen zullen we er een onvergetelijke avond van maken. DJ Rick Honings zal voor de muzikale omlijsting zorgen tijdens onze feestavond.

Klik op lees meer voor verdere informatie over de jubilarissen.


Leo Canisius 60 jaar lid
Leo begon in 1958 als jeugdspelertje bij Sportclub‘25. De eerste stappen op het voetbalveld als 7-jarig jongetje bij Sportclub‘25 bleek het begin van een lange voetbalcarrière. Leo verdiende zijn sporen door doorlopend op alle jeugdteams te spelen en vervolgens in de seniorenafdeling ook nog jarenlang actief te zijn. Als commissielid vervulde Leo jarenlang een functie in de stichting kantinebeheer. Zoals Leo het zelf verwoord, de commissie zorgde voor het beheer en onderhoud van de gezelligste kantine in de regio. Naast deze functie heeft Leo ook jarenlang zorg gedragen voor het vervoer van de kleuterschool kinderen naar sportpark de Bongerd. Sinds enkele jaren is Leo als begeleiding bij de veteranen actief, deze rol vervuld hij nog steeds met veel plezier. Ook is hij een actieve vrijwilliger achter de bar op zondagmiddag bij thuiswedstrijden van het eerste elftal. Een elftal waar hij ook fanatiek supporter van is. Leo is niet alleen supporter, maar ook een trotse opa als zijn kleinzoon Dean op het eerste of tweede elftal van Sportclub‘25 speelt. Daarnaast is Leo ook nog lid van de club van 50.

Henk Maassen 60 jaar lid
Henk Maassen is net als Leo maar liefst 60 jaar lid bij Sportclub´25. 10 jaar geleden werd Henk al tijdens zijn 50-jarige jubileum benoemd tot lid van verdienste bij Sportclub´25. Henk is vele jaren actief speler geweest bij Sportclub´25. Naast een actieve speler is hij ook een leider van menig seniorenelftal geweest. Henk heeft niet alleen zijn sporen verdiend op of langs de velden bij Sportclub´25 maar heeft ook organisatorisch zijn steentje bijgedragen. Als secretaris was hij binnen het dagelijkse bestuur van Sportclub´25 actief. Henk zal door ziekte helaas afwezig zijn tijdens de huldiging, maar toch zullen we stil staan bij de staat van dienste welke hij de afgelopen 60 jaar heeft voltrokken bij Sportclub´25.

Tom Honings 50 jaar lid
Tom Honings begon net als de meeste jubilarissen als klein jongetje met voetballen bij Sportclub´25. Nadat Tom menig jeugdelftal doorliep werd hij in 1978 speler van het 1ste elftal van Sportclub´25. Hij speelde maar liefst 15 jaar (!) op het eerste elftal. In 1993 ging Tom een niveautje lager acteren, hij ging namelijk zijn wedstrijden bij de veteranen spelen. Tijdens zijn actieve carrière bij het 1ste elftal was Tom ook al actief als jeugdleider bij de D, C en A jeugd. Toen hij in 1993 een trapje lager ging acteren als actieve voetballer ging Tom aan de slag als trainer van de dames bij Sportclub´25. Hier beleefde hij ook een van zijn persoonlijke hoogtepunten van de afgelopen 50 jaar bij Sportclub´25. Onder zijn leiding (1993-1996) werd namelijk het kampioenschap bij de dames 1 bereikt en ook de dames 2 promoveerde naar een hogere klasse in hetzelfde jaar. Tot 2015 heeft Tom ook altijd nog actief gespeeld op het veteranen team, momenteel bekleedt hij nog een ondersteunende rol bij de veteranen en zorgt hij voor gezelligheid. Een goed voorbeeld hiervan is zijn deelname aan de veteranen trip 3 weken geleden naar Dublin. Dat gezelligheid en feestjes op het lijf geschreven zijn bij Tom wordt wel duidelijk uit het feit dat Tom ook menig feestavond in de Harmoniezaal in Bocholtz voor Sportclub´25 heeft georganiseerd. Met de overgang naar Sportcomplex Bocholtzerheide zijn deze feesten verplaats naar clubhuis de Sjans.

Robert Coerver 40 jaar lid
Robert begon 40 jaar geleden als actief lid bij Sportclub‘25, hij bleef maar liefst 25 jaar actief op de velden van Sportclub‘25. In de tussentijd was Robert ook al actief als jeugdleider bij diverse elftallen in de jaren 80 en 90. In 2010 werd Robert opnieuw actief als jeugdleider bij de D-jeugd van Sportclub‘25. Samen met Kevin Bremen was hij toen verantwoordelijk voor dit jeugdelftal met onder andere de huidige selectiespelers Bas Loozen en Erik Stommen in de gelederen. Nadat hij dit elftal 2 jaar met veel plezier onder zijn hoede had ging Robert aan de slag als elftalleider bij het 2de elftal.

Gideon Kroonen 25 jaar lid
Op 6-jarige leeftijd begon Gideon Kroonen met voetballen bij Sportclub‘25. Gideon doorliet de gehele jeugdopleiding en maakte ook de stap na de senioren van Sportclub‘25. Helaas bleek hij erg blessuregevoelig, en stapelde de het blessureleed zich op, wat hem noodzaakte te stoppen met zijn actieve loopbaan. Naast zijn eigen actieve carrière startte Gideon in 2007 als jeugdleider, hij was enkele jaren actief als trainer bij de B en A-junioren. Hij had hier meerdere spelers van de huidige selectie onder zijn hoede. In 2014 maakte Gideon de overstap van de jeugdafdeling naar de senioren, hij werd trainer van het vernieuwde derde, ook wel door de vriendengroep zelf Ut Dreide genoemd. Gideon bleek samen met Glenn Hagelstein een succes koppel, wat eindigde in een welverdiend kampioenschap in 2014- 2015.

Josie Grooten 25 jaar lid
Josie is sinds 1993 steunend lid van Sportclub‘25, een rol die voor elke vereniging van onbeschrijfelijk waarde is. Josie ondersteunde Sportclub‘25 de afgelopen 25 jaar namelijk niet alleen als steunend lid maar was ook de steun en toeverlaat van Jean Prickarts. Ze bood Jean de mogelijkheid om vele uren actief te zijn voor Sportclub‘25. Daarnaast bood Josie altijd de helpende hand als deze nodig was, zoals tijdens de thuiswedstrijden van de veteranen. Josie heeft dan vaker kantinedienst waardoor de heren er een gezellige avond van kunnen maken. In ons clubhuis is Josie ook terug te vinden bij de groep sympathisanten van de club van 50.


Geplaatst op: 10-10-2018