SJO ESB‘19 aan de slag met zwerfafval

Hé jij daar, doe je ook mee? Word vrijwillige zwerfafvalraper en help mee onze gemeente schoon te houden!

Met deze oproep ging in de gemeente Simpelveld enkele weken geleden de zwerfvuil actie in de gemeente van start Het doel was om zo veel mogelijk vrijwillige helpers te werven om deel te nemen aan de actie waarbij het opruimen van zwerfafval centraal staat.

Een oproep die niet voorbij ging aan de vrijwilligers die namens Sportclub‘25 deelnemen in de Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) ESB‘19 (de gezamenlijke verenigingen Zwart Wit‘19, SV Simpelveld en natuurlijk RKVV Sportclub‘25). Het duurde dan ook niet lang of het startsein werd gegeven om gezamenlijk de actie te ondersteunen door een zaterdag lang zwerfvuil op te rapen in de gemeente Simpelveld.

Zaterdag 15 mei was het dan zo ver: de bijna 50 vrijwillige deelnemers van de onder 11 jaar (Bambini, JO7, JO8, JO9, JO10 en JO11) togen gewapend met prikkers en vuilniszakken vanaf het complex van RKVV Sportclub‘25 door de straten van de hele gemeente Simpelveld. Kilo‘s zwerfafval werden ‘buitgemaakt‘ op de verbindende wegen tussen de kerngemeente Bocholtz en Simpelveld. Mede dankzij de facilitering van de gemeente Simpelveld kon deze geweldige actie dan ook succesvol worden georganiseerd.

Na afloop was er voor de jonge helpers natuurlijk een kleine versnapering als dank voor de enorme inzet. Hiermee hopen de jongsten van de SJO ESB‘19 nogmaals het belang van deze actie onder de aandacht te brengen en daarmee onze eigen omgeving schoon te houden.


Geplaatst op: 15-05-2021