Jubilarissen Sportclub‘25

In oktober staat bij Sportclub‘25 jaarlijks de feest- en jubilarissenavond op het programma. Uiteraard zal deze avond op dit moment geen doorgang kunnen vinden, toch willen we het niet onopgemerkt laten gaan. Ook werd de belofte gedaan om op een geschikt moment alsnog een feest voor hen te organiseren. De jubilarissen: Jan Maassen (75 jaar), Andre Haagen (70 jaar), Nic Hagelstein (60 jaar), Herman te Kampe (50 jaar), Jos Rhoen (50 jaar), Pim Maertzdorf (25 jaar) en Hermann Weck (25 jaar) worden de komende dagen digitaal in het zonnetje gezet.


Jan Maassen (75 jaar lid)
Zeer zelden is een vereniging in de gelegenheid om een lid te huldigen die 75 jaar lid is. Jan Maassen heeft deze bijzondere mijlpaal binnen onze vereniging bereikt. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid en heeft vervolgens alle teams doorlopen. Na zijn actieve loopbaan op het 1e elftal en de veteranen werd hij bestuurslid. Vanuit die jarenlange functie was onder andere betrokken bij het werven van sponsoren. Tegelijkertijd was hij al die jaren ook elftalleider van een groot aantal seniorenteams. Reeds in 1985 werd hij benoemd tot ere-lid van Sportclub´25. Ook ontving hij diverse onderscheidingen van KNVB en NKS. In 1992 volgde een koninklijke onderscheiding. Hierdoor is hij nog steeds het meest onderscheiden lid van onze vereniging. Inmiddels beginnen de jaren te tellen en is Jan als vrijwilliger in ruste. Dat laat onverlet dat hij nog steeds elke wedstrijd van het eerste team als fanatiek supporter bezoekt.

André Haagen (70 jaar lid)
35 jaar lang was André als voetballer actief binnen de vereniging. Reeds tijdens deze carrière werd hij jeugdtrainer en heeft hij menig Bocholtzer jongen de fijne kneepjes van het voetbal bijgebracht. Ook is hij een aantal jaren elftalleider van het tweede team geweest. 20 jaar lang is hij bestuurslid geweest en was hij onder ander voorzitter van de Stichting Clubhuis. André heeft ook mede aan de wieg gestaan van het damesvoetbal bij Sportclub´25. Jarenlang heeft hij dan ook de dames getraind. In 1989 werd André benoemd tot ere-lid. Daarnaast mocht hij ook diverse onderscheidingen van KNVB en NKS ontvangen voor zijn vele verdiensten. Naast het feit dat hij als supporter nog regelmatig op de velden te zien is, kan de vereniging nog steeds een beroep op André en Paula doen. Gezamenlijk kun je ze nog op menig feest tegenkomen achter de bonnenverkoop.

Nic Hagelstein (60 jaar lid)
Op 12-jarige leeftijd werd Nic lid van Sportclub´25. Vervolgens heeft hij gedurende 38 jaar als actieve voetballer op de jeugd, senioren en veteranen gespeeld. Vanaf 1988 is Nic actief als seniorenleider. Nog steeds is hij nauw betrokken bij het wel en wee van de veteranen van Sportclub´25. Vanaf 1995 tot heden is hij voorzitter van deze afdeling. Op zaterdag is hij dan ook bij dat team te vinden en is hij nooit te beroerd om hand en span diensten te verrichten. In 2010 werd Nic vanwege zijn vele verdiensten benoemd tot ere-lid van Sportclub´25 en ontving hij vanuit de NKS de zilveren onderscheiding
Herman te Kampe (50 jaar lid)
Herman komt uit een echte Sportclub-familie. Zo kan het dan ook niet anders dat hij op 6-jarige lid werd van de vereniging. Vanaf 1970 tot 2006 was hij actief op het veld. Op jonge leeftijd werd hij daarnaast ook al jeugdleider, een functie die hij maar liefst 33 jaar vervulde. Ook was hij 14 jaar lang leider van diverse seniorenteams. Naast het leiderschap was Herman jarenlang grensrechter van het eerste elftal, een taak die hij momenteel opnieuw vervuld. Daarnaast heeft Herman sinds 1990 diverse bestuursfuncties vervult, onder andere toernooisecretaris, jeugdbestuurslid en wedstrijdsecretaris. In 2010 werd Herman benoemd tot ere-lid en ontving hij de zilveren speld van de NKS. In de functie van wedstrijdsecretaris regelt Herman nog steeds alles omtrent de wedstrijden en trainingen waarmee hij een belangrijke steunpilaar voor Sportclub´25 is. In 2018 is hij toegetreden tot de stuurgroep van de SJO ESB´19, het samenwerkingsverband van de jeugd van Sportclub´25, SV Simpelveld en Zwart-Wit Eys. Naast zijn functie als wedstrijdsecretaris is hij hier momenteel ook het aanspreekpunt voor de allerkleinste, de bambini en de JO7. Ondanks de uitgebreide lijst met taken die Herman vervuld is hij ook nog wekelijks terug te vinden op ons complex als er geklust moet worden of als er een bardienst gedraaid moet worden. Er kan altijd een beroep op Herman gedaan worden.

Jos Rhoen (50 jaar lid)
Na alle jeugdteams te hebben doorlopen, ging Jos in 1976 bij de senioren van Sportclub´25 spelen. Maar liefst 1100 wedstrijden op seniorenteams heeft hij achter zijn naam staan. Jos speelde ruim 25 jaar op het eerste team en vervolgens nog eens 16 jaar op lagere teams. Pas in 2017, op 58-jarige leeftijd heeft hij de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Het was echter niet alleen als speler dat hij actief was. Ook als scheidsrechter en jeugdtrainer was Jos actief op de velden van de vereniging. Daarnaast was Jos jarenlang de grensrechter van het eerste elftal, en maakte hij vele sportieve successen mee. Echter ook zonder voetbalschoenen kan er steeds een beroep gedaan worden op Jos. Hij is als vrijwilliger te vinden voor activiteiten op het complex en in het clubhuis. Jos is lid van verdienste van Sportclub´25 en kreeg in 2011 de gouden speld van de NKS.
Hermann Weck (25 jaar lid)
Hoewel Hermann nooit actief voor Sportclub‘25 heeft gevoetbald, is hij een onmisbaar lid van onze vereniging. Als jeugdleider van bambini‘s t/m JO14 was hij jarenlang actief. Ook als leider van diverse meisjesteams (MO11 t/m MO17) was hij jarenlang langs de lijn te vinden. Voor de senioren was hij actief als leider van het 4e team, als ook de dames. Vanaf 2006 zit Hermann in de toernooicommissie en is hij de drijvende kracht achter het Herman Stauvermann toernooi voor de jeugd en het Grenslandtoernooi voor dames. Met zijn contacten in binnen- en buitenland zijn beide uitgegroeid tot internationaal bekende toernooien. Het gehele jaar door is Hermann samen met de toernooicommissie in de weer om deelnemers te werven en de organisatie op poten te zetten. Daarnaast is Hermann ook de huisfotograaf van onze vereniging, en legt hij elk jaar alle teams op de gevoelige plaat vast.

Pim Maertzdorf (25 jaar lid)
Op de dag van Pim´s geboorte en tevens het feest van ons 70-jarige bestaan heeft vader André zijn zoon meteen lid gemaakt. Hierdoor is hij met 25 jaar oud, een van de jongste jubilarissen onder ons. Als actieve voetballer heeft hij met veel plezier alle jeugdteams doorlopen en is hij doorgestroomd naar onze selectie-elftallen waar hij meerdere hoogte en dieptepunten heeft meegemaakt. Helaas, na een flinke tijd in het buitenland te hebben doorgebracht in combinatie met een verhuizing naar Nijmegen heeft hij een jaar geleden besloten om te stoppen als voetballend lid. Nu maakt hij furore bij zaalvoetbalvereniging Morado te Nijmegen. Niettemin blijft hij de club steunen als passief lid.


Geplaatst op: 26-10-2020