Seizoen 2018-2019

We blikken in dit overzicht terug op een geweldig seizoen voor de gehele vereniging Sportclub’25.

Sportclub’25 ging vol vertrouwen het seizoen 2018-2019 tegemoet. Het 1ste elftal handhaafde zich een seizoen eerder voor het eerst in de historie in de 2de klasse. Daarnaast onderging Sportclub’25 enkele structurele veranderingen. De dames van Sportclub’25 gingen namelijk een intensieve samenwerking aan met de goede buren van SV Simpelveld. Niet alleen de dames gingen aan de slag met een samenwerking maar ook een deel van onze jeugdelftallen ging intensief samenwerken met de SJO SVS-ZW’19.

Te beginnen met onze jeugdafdeling. De JO17, MO13 en JO11 teams gingen voor het eerst samenspelen met de SJO. Dit bleek een gouden greep. De kinderen, leiders en trainers bleken geen enkele problemen met deze samenwerking te hebben en vanaf de eerste minuut werd op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt. Zeer prettig om te ervaren dat deze samenwerking zo vruchtbaar bleek te zijn. De sportieve resultaten waren wisselend met enkele positieve uitschieters, zoals het meespelen voor het kampioenschap in zowel de voor- als najaarscompetitie voor de JO11-1, het behalen van een prachtig resultaat op een sterk en internationaal toernooi voor de MO13 en het winnen van enkele leuke wedstrijden voor de JO11-2. Maar zoals altijd bij Sportclub’25 en vooral bij de jeugd is het uitoefenen van de favoriete hobby belangrijker dan het eindresultaat. Naast de samenwerkende teams beschikte Sportclub’25 het afgelopen seizoen ook nog over de JO9, JO7 en de bambini’ s. De JO9 en JO7 maakten een ongekend seizoen door, beide werden kampioen in de najaarscompetitie, waarbij de JO9 zelfs alle wedstrijden winnend afsloot. Mooi was het dan ook om te zien dat in de voorjaarscompetitie, die 2 klasse hoger was, nog steeds vooruitgang zichtbaar was. We kunnen concluderen dat onze jeugdafdeling stappen gemaakt heeft het afgelopen seizoen, zowel individueel als in zijn geheel. Waar we al eerder concludeerden dat de samenwerking vruchtbaar bleek, blijkt dit vooral uit het feit dat we met een trots gevoel volgend seizoen met alle jeugdelftallen gaan samenwerking onder de naam SJO ESB’19. Wat staat voor samenwerkende jeugdafdeling Eys, Simpelveld en Bocholtz.


Dan maken we nu de overstap naar de senioren, te beginnen met de zebra’s van Sportclub’25. De vets kenden ook wisselende resultaten maar sloten het seizoen af met een indrukwekkende reeks overwinningen. Ook werd er op 1 juni een prachtige afscheidswedstrijd tegen een oud-elftal onder leiding van Hein Luckassen gespeeld. Hierbij werd de derde helft wederom gewonnen werd door onze veteranen, zoals wel vaker.

De dames speelden net als de jeugd voor het eerst samen met SV Simpelveld, ook hier bleek het een vruchtbare samenwerking. Met 2 trainers van Sportclub en 2 van Simpelveld was het een goed begin waarbij gelijkwaardigheid optrad. Er werd goed gestart aan de competitie, welke een minder periode kreeg rond het carnavalsseizoen. Op het einde van het seizoen werd de weg naar boven echter weer ingezet en alsnog een mooie plek op de ranglijst bereikt, maar bovenal werd er een hecht team gesmeed die volgend seizoen onder de nieuwe leiding tot veel in staat kan zijn.

Naast het dameselftal werd er dit jaar ook voor het eerst gestart met een veterinnen elftal, ook in samenwerking met SV Simpelveld. Het veterinnen elftal is een geweldige groep dames, die de sfeer binnen onze vereniging naar een nog hoger niveau tilt. Daarnaast behaalde ze in het eerste jaar ook nog 2 keer een tweede plek in de competitie, een geweldige prestatie.

Het 3de kende een droomseizoen, ze werden namelijk kampioen. Maar we zouden deze mannen te kort doen als we alleen vermelden dat ze kampioen zijn geworden. Ze boekten namelijk alleen maar overwinningen, scoorde meer dan 100x, en ontwikkelden een hecht team waar veel plezier en voornamelijk ongein overheerst.

Het 2de elftal maakte misschien wel het minste seizoen door binnen Sportclub’25. Maar ondanks het iets mindere seizoen waren hier ook genoeg hoogtepunten te benoemen, met als absolute hoogtepunt prins Sven Schlechtriem. Wellicht dat dit ook een van de redenen van de mindere resultaten na de winterstop was, het feestgedruis is echter ook een van de sterkere punten bij Sportclub’25. Toch behaalde ook ons 2de een mooie plek op de ranglijst.

Het elftal van Pedro Ricksen, het eerste elftal kende net als het 3de een ongekend en wellicht legendarisch seizoen. Het is al eens vaker gemeld, maar het eerste behaalde dit jaar maar liefst 62 punten en behield 12x de nul. Dit zijn cijfers die wellicht nooit meer behaald worden, een 2de plek in de 2de klasse en dan ook nog de finale van promotie behalen. Deze wedstrijd tegen De Ster werd helaas met 0-1 verloren, maar de sfeer die die dag op ons sportcomplex hing zal menig Sportclub’25 lid nog heel lang in zijn geheugen blijven. Met meer dan 1000 toeschouwers was het een waar voetbalfestijn, waarbij de staande ovatie van de 12de man na afloop voor het elftal meer aangaf dan de nederlaag. Het was een seizoen waar heel Sportclub’25 trots op is.

Dan als laatste de trots van Sportclub’25, het G-team. Het G-team is een van de belangrijkste onderdelen voor wat betreft onze maatschappelijke functie. We bieden voor zowel jeugd, senioren als dames een uitlaatplek om hun favoriete hobby uit te oefenen. Wat Sportclub’25 echter nog specialer maakt is dat we ook voor sporters met een beperking een uitlaatklep bieden. In de najaarscompetitie behaalde ons G-team een kampioenschap, wat uitermate knap was. Het niveau in de hogere klasse bleek iets te hoog, maar zoals gezegd het plezier staat bij het G-team voorop. Volgend seizoen gaan ze starten met het Jan van Tilburg Toernooi bij Sportclub’25, een geweldige belevenis voor ons G-team.

Deze terugblik per team geeft een ongelofelijk prachtig seizoen bij Sportclub’25 weer. Naast de prestaties bij al onze elftallen hebben we ook diverse hoogtepunten in de vorm van activiteiten gehad. Zo hebben we dit jaar weer een prachtige jubilarissenavond gehad, zijn we gestart met de kerstborrel, vierden we carnaval met jong en oud in ons clubhuis en sloten we het seizoen af met een Foute Party. Daarnaast draaide we de afgelopen 2 weken weer twee ongekend grote toernooien op puur vrijwilligers. We kunnen dus ook alleen maar concluderen dat we als vereniging trots kunnen zijn op alle facetten binnen onze vereniging. Elk seizoen zijn er verbeterpunten en minpuntjes te benoemen maar op het einde van de rit kunnen alle leden van Sportclub’25 alleen maar terugkijken op een prachtig seizoen. Nu op naar het volgend seizoen


Geplaatst op: 28-06-2019