Veteranen dag 2018

Zaterdag 24 november was het weer zover, de jaarlijkse veteranen dag stond op het punt van beginnen. Christian Kuhnke en Roger Kohl, hadden ook dit jaar weer de organisatie op zich genomen. Om 14:00 uur, was het verzamelen geblazen in het café van een van de hoofdsponsors van Sportclub´25, “Im weissen Rössel".

Vla, koffie en thee stond gereed, zodat iedereen de inwendige mens kon versterken. Toen iedereen binnengedruppeld was, nam Roger het woord, en gaf hij uitleg over de activiteiten, die zouden gaan volgen. Iedereen was natuurlijk erg nieuwsgierig naar het programma, ook door het feit, dat de organisatie, de afgelopen weken, niets had losgelaten.

Roger, bedankte eerst Bertie en Marco, de uitbaters, met een bloemetje, voor de prettige ontvangst en de goede samenwerking.

Hierna volgde de eerste activiteit, in de vorm van een spel. Rond half vier, kwam de bus, van onze hoofdsponsor van Meurs aangereden, en konden wij instappen voor een tochtje naar Hoensbroek. Ons volgende doel was de locatie “Amicitia" aan het Marktplein. Hier werden wij verrast op een “bierpakket", samengesteld door het “bruine café". Nadat er verschillende activiteiten hadden plaatsgevonden, en de stemming steeds beter werd, werd er ook gezorgd voor lekkere “hapjes"


Rond half zeven stond de bus weer gereed, om ons naar de thuishaven, “de Sjans" te brengen. Sponsor “Catering Vaessen", had reeds gezorgd voor een chinees buffet, dat iedereen zich goed liet smaken.

Hierna kon de avond verder gaan, en werden verschillende personen in het bloemetje gezet, voor hun verdiensten van afgelopen jaar. Hierbij mag vermeld worden, dat de bloemstukken, samengesteld zijn en vervaardigd zijn door Myrthe Mans, de dochter van onze keeper.

Eerst werden Marjo en Jean Brouns, bedankt voor hun vrijwillige medewerking achter het buffet.

Nu was het moment gekomen, dat Jürgen Steinhauer ging aftreden als veteranenprins en de nieuwe prins geïnstalleerd zou worden. Onder een enorm applaus werd Remond Schmitz uitgeroepen tot prins “Remond dur iesjtuh", en dus de nieuwe heerser van de veteranen afdeling.

Als “Veteraan van het jaar" werd Jean Prickaerts benoemd. Als dank voor de grote verdiensten voor de veteranen afdeling, in de afgelopen jaren. Jean heeft het stokje overgedragen aan Roger Koll, die nu, de nieuwe wedstrijdsecretaris zal worden.

De kritische noot werd gewonnen door Thijs Hodiamont, ook wel de prijs van het “stuggeliezer". Coach Leo Canisius mocht zich “over-all"winnaar noemen, van de gespeelde spellen, en werd daardoor winnaar van de “weekend voor twee" prijs, wat insloeg als een bom.Verder mag nog vermeld worden, dat Mike Kleijnen, de “Mistery Guest" was, samen met zijn echtgenote.

Nadat de voorzitter, iedereen had bedankt, die had meegewerkt aan de organisatie van deze geslaagde avond, en de hoop uitsprak, dat de organisatoren van deze avond, ook weer bereid zouden zijn, om de schouders onder de volgende veterenen dag te zetten, ging het feest door, tot in de kleine uurtjes.

Bedankt allemaal, voor deze fijne en prachtige dag.Geplaatst op: 30-11-2018